Kínai kismama masszázs tanfolyam

2020.05.14

A tanfolyam időtartama: 25 óra


A tanfolyam ára: 40.000 Ft, a jelentkezési határidőig történő egyösszegű befizetés esetén: 36.000 Ft


Hétvégi képzés (2,5 nap)

– péntek: 16:00 – 20:00

 szombat – vasárnap: 9:00 – 17:00


Indul: szervezés alatt!


Vizsga időpontja: a tanfolyam utolsó napján


Jelentkezés előfeltétele: nincs


Amire szükség van:

– db lepedő vagy pléd

– db kispárna

– kényelmes, szabad mozgást biztosító ruházat

– papucs


Régóta elterjedt elővigyázatossági tanács, hogy a várandósság ideje alatt a kismama nem masszírozható, mert a masszázs vérbőséget okoz, vetélést vagy koraszülést indíthat el. Pedig a derék, csípő és az egész hátizomzat a leginkább igénybe vett testrésze a leendő anyukának, és mindinkább azzá válik az idő előre haladásával.


Sok nyugat-európai országban viszont már terápiaként is ajánlják a masszázst a kismamák számára. A pihentető és lazító masszázs egy teljesen egészséges kismama számára nem jelent nagyobb kockázatot, mint az egyéb napi terhelés és tevékenységek. A kismama masszázs során a masszőr nem okoz vérbőséget a kismedencei tájékon, – pontosan a magzat védelme érdekében – a vetélés kockázatát elkerülő masszázsfogásokkal lazítja el az izmokat. A masszázs során az anya és magzat harmonikus állapota jön létre.


Az általunk oktatott kismama masszázs úgynevezett keleti technika. A kínai masszázs (melyből az összes keleti masszázs építkezik) alapfogásaiból speciálisan kismamák számára összeállított terápia. A masszázs kivitelezése a meridián csatornák mentén történik, így az izmok és ízületek ellazításán kívül oldódnak a blokkok, az energia szabadon áramlik a szervezetben, testi-lelki-szellemi egyensúly jön létre.


A kínai kismama masszázs „száraz masszázs”, azaz nem használunk olajakat, illóolajat. A kezelés kényelmes ruhában, kényelmes körülmények között történik.


A képzés célja: a tanfolyam elvégzése után a hallgatók képesek a teljes testre kiterjedő kismama masszázst önállóan elvégezni.


A képzés tematikája:

Masszázs elmélet (5 óra)

– élettani változások a várandósság idején

– Yin-Yang elmélet, 5 Fázis Tana, meridiántan

– a masszázs hatásmechanizmusa

– a masszázs javallatai és ellenjavallatai


Masszázs gyakorlat (20 óra)

– a hallgatók egymáson gyakorolnak, így személyes tapasztalatokat szereznek


Vizsga (1 óra)


Oktató: Belányi-Sztraka Éva


Regisztrációs díj: 10.000,- Ft (Ez az összeg a részvételi díjba beleszámít.)  Ha a jelentkező a tanfolyamra való jelentkezésétől bármely okból eláll, a regisztrációs díj 50%-a, azaz 5.000 Ft kerül visszafizetésre. Ha a tanfolyam a képzőhely hibájából a meghirdetett időpontban nem kerül megrendezésre, a regisztrációs díj 100%-a visszakérhető, illetve a következő tanfolyamra automatikusan átkerül.

Utalás esetén a közlemény rovatban kérjük feltüntetni a jelentkező nevét és a tanfolyam megnevezését!


Tanúsítvány: a tanfolyam elvégzése után a sikeres vizsgát tett hallgatók sorszámozott, magyar nyelvű Tanúsítványt kapnak (igény esetén idegen nyelven is), mellyel egészséges embereket kezelhetnek, masszírozhatnak frissítő, egészségmegőrző céllal. Új vállalkozást indíthatnak, vagy a már meglévő vállalkozásuk tevékenységi körét bővíthetik (fizikai közérzet javító szolgáltatás) és/vagy fitnesz – wellness központokban, szállodákban, szépségszalonokban lehet munkát vállalni.

A tanfolyam elvégzése után angol és német nyelvű tanúsítvány is igényelhető, ára 3.000 Ft/db. Amennyiben nem igényel a vizsga napján oklevelet, későbbi igénylés esetén az ára 5.000 Ft/db.


JELENTKEZEM


A tanfolyam helye és további információk:
Nap-Ház Natura Bolt, 9400 Sopron, Kossuth Lajos u. 2.
Tel.: 06 99 787 833, 06 70 6090 117